Studera utomlands…

Kära MF!
Efter flera dagars tystnad är vi åter igång med blogandet igen! Ibland blir det lite tyst men det beror inte på att vi har idétorka utan snarare att det är lite för mycket att göra!
De senaste dagarna har vi förberett inför det seminarie vi hjälpte till att anordna idag. Det var ett seminarie om Utlandsstudier!

Där bjöds på mingel med biståndsorganisationer. Presentationer från FRU (Föreningen för Rehabililtering i Utveklingsländer). KI presenterade vilka möjligheter vi studenter har att studera utomlands med mera…

Många glada och peppade studenter var på plats! Det är kul att se att så många är sugna på att åka utomlands under sin studietid!

Det bjöds även på en del föreläsningar om genomförda projekt!
Susanne Guidetti och Helene Fitinghoff  från ”Utbildning om CBR – Community Based Rehabilitation” informerade och gav exempel på examensarbeten och erfarenhetsutbyte med Uganda.

Jenny Wickford berättade om sitt arbete och som sjukgymnast i Afghanistan, där hon även doktorerat. Hon förde en diskussion om både tankar och möjligheter kring sitt arbete!
Medicinska Föreningens vice Ordförande Anna Eklöf berättade om sina erfarenheter när hon skrev sitt examensarbete i Tanzania. Hon berättade bland annat att även om inte alla runt om på utbildningen ser möjligheter med utlandsstudier är det bara att fortsätta stå på sig – för det är helt klart värt det i slutändan.

Om någon av er missade detta seminarie och har tankar och funderingar kring utlandsstudier, eller om du var där men vill fråga lite mer… Då kan du maila Anna Eklöf, vordf@medicinskaforeningen/ tillannaeklof@gmail.com så kan hon hjälpa dig med det!

Tack till er alla som hjälpte till vid dagens seminarie! Speciellt tack till Nanna och Isidor!

AVSLUTNINGSVIS!
HALLÅ HEJA SVERIGE!!! EM NÄSTA!!! Vi borde anordna Fotbollspubar på MF, eller hur?!

God Natt
/Medicinska Föreningen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: