Stipendieeeeer!!

For information about the Scholarships in English, please visit http://www.medicinskaforeningen.se/index.php/en/news/495-medicinska-foereningens-stipendier 

Medicinska föreningen förvaltar ett antal stiftelser som syftar till att hjälpa studenter som på något sätt utmärker sig i sina studier. I år har det beslutats att följande tre stipendier ska delas ut:

Medicinska Föreningens samstiftelse för studier
Ändamål: Stiftelsen har till ändamål att utdela stipendier till studerande tillika medlemmar av Medicinska Föreningen i Stockholm för främjande av deras studier vid Karolinska Institutet.
Krav på sökande: Stipendium kan tilldelas studerande och medlem av Medicinska Föreningen i Stockholm som har studerat minst ett år vid Karolinska Institutet och som med framgång bedriver sina studier. Vid utdelning av stipendium tas hänsyn till den stipendiesökandes ekonomiska ställning.
Stipendiebelopp: Högst 24 200 kr.

Medicinska Föreningens samstiftelse för studieresor
Ändamål: Stiftelsen har till ändamål att utdela stipendier till studerande tillika medlemmar av Medicinska Föreningen i Stockholm såsom understöd till företagande av resa – företrädesvis till utlandet – vars ändamål är studier inom den medicinska vetenskapens olika grenar.
Krav på sökande: Stipendium kan tilldelas studerande och medlem av Medicinska Föreningen i Stockholm som har studerat minst ett år vid Karolinska Institutet.
Stipendiat skall förbinda sig att redovisa resultatet av studieresan i en reseberättelse. Stipendieresan skall anträdas senast under loppet av följande kalenderår.
Redovisning: Stipendiat skall förbinda sig att redovisa resultatet av studieresan i en reseberättelse
Stipendiebelopp: Högst 12 000 kr.

Stiftelsen Folke Sjöqvists 50-årsfond
Folke Sjöqvists 50-årsfond, instiftades för att hedra Folke Sjöqvist, MF:s förre Inspektor, på dennes 50-årsdag 1983-05-28.
Ändamål: Stiftelsen har till ändamål att främja pedagogisk utveckling av läkarutbildningen, särskilt inom ramen för institutionen för medicinsk utbildning (numera Institutionen för Lärande Informatik, Management och Etik, LIME). Stipendium utdelas företrädesvis för arbete av projekttyp som kan inledas inom 6 månader efter stipendiets utdelning.
Krav på sökande: Sökande skall vara medlem av Medicinska Föreningen i Stockholm, ha tillhört densamma minst 1 år samt skall vara verksam inom utveckling av medicinsk utbildning.
Redovisning: Skriftlig redogörelse för stipendiets användning skall inkomma till MF:s styrelse inom ett år efter stipendiets utdelning. Om så ej sker kan stipendiet komma att återkrävas.
Stipendiebelopp: Högst 3 400 kr.

Vi vill uppmana ALLA som uppfyller kraven att söka; det är en sjukt bra chans att verkligen kunna göra något extra! SÖK SÖK SÖK!!

//Maedicinska föreningen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: