Vad händer med vår aula?

Igår hade vi (Medicinska Föreningen) möte med Akademiska Hus (AHS) och Karolinska Institutet (KI) angående vår aula. För de som inte visste det vill alltså KI och AHS riva vår befintliga aula för att kunna bygga det nya forskningslabbet Biomedicum (som ni läste om i går). Diskussioner kring detta har förts sedan juli förra året och egentligen finns inget nytt att berätta, hittills har nämligen bara olika alternativ och lösningar diskuterats löst utan att några regelrätta förhandlingar har förts. Ifrån MFs sida har vi sedan dag ett sagt att vi inte är intresserade av att sälja vår aula för pengar utan att AHS och KI kommer behöva ersätta dessa lokaler med en ny fin aula. Denna skulle i så fall dockas på kårhusets långsida, åt samma håll som dagens aula ligger. Se en möjlig lösning nedan.

image

På bilden nedan ser man tydligare hur vår befintliga aula (streckad) ligger i förhållande till de senaste planerna för Biomedicum (tjocka svarta linjer). Det röda markerar omfattningen utav den mark som Medicinska Föreningen skulle arrendera om en ny aula byggs enligt detta exempel.

image

Exakt hur inredningen kommer se ut samt hur stor den nya aulan och huset kommer bli återstår att se. MF har varit väldigt noga med att poängtera att vi vill att samma funktioner skall finnas i det nya huset som i det gamla. Dvs vi vill att det ska finnas utrymmen för alla våra fina föreningar så som kör,  dansgrupper och spex att träna i; vi vill att lokalerna skall kunna ta in lika många personer när det är fest och framförallt vill vi att det även i framtiden skall finnas lokaler för våra medlemmar att tillgå när de vill hitta på egna projekt och liknande. Ett hus bara för oss studenter helt enkelt, där vi får vistas när vi vill och göra vad vi vill, precis som nu! Det är Medicinska Föreningens vision och den kommer vi aldrig att frångå. För den som är intresserad och vill få mer information och möjligen även inkomma med kommentarer kring vårt arbete kring detta får gärna kontakta ordförande på mail ordf@medicinskaforeningen.se

En annan sak som är värd att nämna i detta sammanhang är att om vi nu får en helt ny aula och ska riva den gamla, då kommer vi se till rivningsfesten inte blir något annat än (helt jävla) überfet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: