En vanlig onsdag tillsammans med hjärnorna bakom Spotify och Skype

Jajemen, så var det! Igår åkte Medicinska föreningens kommunikatör-Matilda och ekonom-Emelie till Stockholms universitet för att lyssna på vad dessa superentrepenörer hade att säga.

Vi kastade oss på bussen från KI och kom fram till SU snäppet tidigare än planerat….. närmare bestämt en timme tidigare, men men, vad ska man göra! Vi spenderade denna timme med att sätta oss tillrätta i den dittills väldigt tomma aulan och bli mäkta imponerade över hur snygg den var! OCH att det fanns en gräddhylla ditt man kunde smyga upp och sätta sig om man var kaxig nog. Himla tjusigt!

Efter ungefär en timme kom Matilda på att det hade varit gott med en kaffe och en fralla, och då blev hon så här ledsen:

Men då var det alldeles för sent att tänka på kaffe för då dök SU:s rektor upp och hälsade alla välkomna. Tack, tack- trevligt att vara här, tyckte vi.

Därefter vad det dags för diskussionspanel #1. De var också entrepenörer som hade startat eget och lyckats väldigt bra, så de delade med sig av sina tips och trix. De sa bland annat att om man ska starta eget och är riktigt smart så anställer man folk som är mycket smartare än en själv…(note to self).

Därefter var det dags för ”höjdarna”, nämligen Niklas Zenntröm- grundaren av Skype och Andreas Ehn- grundaren av Spotify och även den nylanserade tjänsten Wrapp.

De mer eller mindre uppmanade publiken (som mest bestod av studenter) att hoppa av skolan och starta eget istället…. ja, man måste ju inte lyssna på allt de säger, men de hade en hel del intressanta grejer att dela med sig av. Vi gick nöjda därifrån och med orden ”A-teams hires A-teams. B-teams hires C-teams” snurrandes i huvudet. Jaha, detta måste vi nog processa en stund.  Tack för denna gång!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: